Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

“Ο Υποψήφιος Πρόεδρος”

Μια θεατρική παράσταση αξιώσεων,
που παρουσιάζει ο θίασος Νέα Δημοκρατία.

Και τώρα που μας πήρε η κατηφόρα
άντε να έχουμε για πρόεδρο τη Ντόρα!!!
.

Στην Νέα Δημοκρατία το θέατρο του παραλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό τον καιρό, από τραγωδία μετά την ήττα το έχουν γυρίσει σε κωμωδία καθώς οι πρωταγωνιστές, υποψήφιοι του προεδρικού θρόνου, κάνουν ό,τι μπορούν για την επιτυχία αυτής της παράστασης. Τα όρη και τα βουνά έχουν πάρει σε μία προσπάθεια να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα το θεατρικό έργο στο οποίο πρωταγωνιστούν.
Στην Πάτρα βρέθηκε η Ντόρα πριν από μέρες και μέσα σε όλα τα φαιδρά τα οποία ανέφερε ακούστηκε και το εξής χαριτωμένο.
«-Αν εκλεγώ, θα οργανώσω σε όλη τη χώρα νομαρχιακές και θεματικές συνελεύσεις όπου θα συζητηθούν τα αίτια της ήττας».
Αν είναι δυνατόν κ κυρία Χαζοχαμόγελο να περιμένει από τις θεματικές συνελεύσεις να πληροφορηθεί γιατί ο ελληνικός λαός τους συνέτριψε. Πέντε ολόκληρα χρόνια κορόιδευαν, αγνοούσαν και καταλήστευαν τον ελληνικό λαό. Χρειάζεται θεματική συνέλευση για να πληροφορηθούν τα αίτια της ήττας; Πέντε ολόκληρα χρόνια δημιούργησαν τόσα σκάνδαλα όσα δεν έκαμαν όλες μαζί οι κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση. Χρειάζεται θεματική συνέλευση για να δουν μήπως κι αυτό ήταν μια αιτία της ήττας; Τέλος πάντων τίποτα σοβαρό δεν υπάρχει να πουν;
Ένα άλλο φαιδρό σημείο της ομιλίας της και άξιο ιδιαίτερης προσοχής.
«-Γνωρίζετε ότι στάθηκα στο πλευρό του Καραμανλή σε όλη τη μακρά διαδρομή.
Αναμφισβήτητα η Ντόρα μας ήτανε στο πλευρό του Καραμανλή σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή Μόνο που ξέχασε να αναφέρει πως κρατούσε και ένα πριόνι και ροκάνιζε την καρέκλα του Καραμανλή. Η ίδια πριν από μέρες είχε δηλώσει ότι
«ήταν όνειρό μου κάποτε να ηγηθώ της Νέας Δημοκρατίας.»
Μετά από αυτά περιμένουν από τις θεματικές συνελεύσεις να μάθουν γιατί ο λαός της Ελλάδας τους πέταξε στα σκουπίδια.
Ο έτερος των πρωταγωνιστών της κωμωδίας κινείται σε...ονειρικά επίπεδα. Βρέθηκε στα Ιωάννινα όπου τους....ξάπλωσε όλους κάτω με όσα τους είπε.
«Σε δύσκολες στιγμές για την παράταξη, σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα νοιώθουμε όλοι την ανάγκη να στραφούμε στην ουσία της πολιτικής. Σήμερα λοιπόν ήρθα να σας μιλήσω για την Ελπίδα.» τους είπε.
Αν η χώρα μας βρεθεί σε δύσκολες στιγμές, κοιμηθείτε ήσυχοι. Ο Σαμαράς θα τρέξει να ζητήσει βοήθεια από την Ελπίδα. Και μετά περιμένουν από τα θεμικά συμβούλια να μάθουν γιατί τους μαύρισαν.
«Τα ιδανικά μου είναι η Ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η πατρίδα.» Δεν είπε όμως αν στα πέντε χρόνια που η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε την Ελλάδα, σεβάστηκαν έστω και ένα από αυτά τα ιδανικά.
Αναφέρθηκε ακόμη και στα λάθη, που κατά τη γνώμη του έγιναν και στοίχησαν στην Νέα Δημοκρατία την τραγική ήττα.
«Δώσαμε την εντύπωση ότι κρύβουμε τα ιδανικά μας για να κερδίσουμε τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους. Για να κερδίσουμε κάποιους ευκαιριακούς χάσαμε περισσότερους παραδοσιακούς». Δηλαδή δεν ήξεραν τι έκαναν. Κι όμως αυτοί μας κυβέρνησαν πέντε ολόκληρα χρόνια.
Βέβαια στον θίασο από τους υπόλοιπους δυο έμεινε μόνο ένας μια και ο Αβραμόπουλος προτίμησε να διαφυλάξει κάποιο ίχνος αξιοπρέπειας αν του έχει απομείνει και δήλωσε αποχώρηση. Άλλωστε αν δεν στηρίξει τον νέο αρχηγό – που δεν θα τον στηρίξει - θα έχει να κάμει με τον Καραμανλή, όπως απείλησε ο πρώην ηγέτης, κάτι που ο Δημητράκης δεν το επιθυμεί.
Για τον γραφικό νομάρχη της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται να πούμε λέξη. Αν τον ρωτήσετε γιατί έθεσε υποψηφιότητα θα δηλώσει άγνοια.Μετά από όλα αυτά, αν ήμουν Νεοδημοκράτης θα ψήφιζα....Μεϊμαράκη. Με τον Βαγγέλα πρόεδρο η Νέα Δημοκρατία αλλά και όλη η Ελλάδα θα εξασφάλιζε... χαρτί υγείας.

Ντένης Κονταρίνης

8 σχόλια:

  1. Ντένη, πριν λίγο απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ν.Δ. ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, οπότε όλο και λιγότεροι οι αντίπαλοι της Ντόρας.

    Ιδού η δήλωση του Αβραμόπουλου που έδωσε πριν λίγο: «Οδηγούμεθα σε διχασμό. Δεν θέλω να γίνω μέρος του προβλήματος. Η Ν.Δ. αποκλείει την επαφή της με την κοινωνία. Επιστρέφει στις τακτικές που την οδήγησαν στην ήττα. Δεν συμφωνώ και αποσύρομαι».

    Προβλέπεται ΧΑΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε μου
    Χωρίς να θέλω να παραστήσω τον προφήτη, όλα δείχνουν πως η ΝΔ θα οδηγηθεί εκεί που έχω προβλέψει και αναφέρω στα άρθρα μου. Θα διαλυθεί σε δυό ή τρία κόμματα.
    Νάσαι καλά
    ΝτεΚοντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο το σενάριο φίλε, αλλά και η φωτογραφία! σκίζω έτσι;
    Ακου να δεις ρε φίλε. Ναι, σένα το λέω, σένα που με αποκαλείς Χαζοχαμόγελο. Και σου λέω: Κρίμα ρε μεγάλε που μια ζωή είσαι στα πολιτικά, αλλά δε μπήκες ακόμη στο νόημα της πολιτικής.
    Κι έχεις κάνει και στην Πάτρα. Αλλά, καθώς φαίνεται, ούτε λουκούμι έφαγες, ούτε φαίνεται να κατέχεις την τέχνη της λουκουμόσκονης. Ισως καμιά άλλη φορά να σε μυήσω στα μυστικά της.
    Πάντως με το χαζοχαμόγελο μ'έπιασες που λέμε. Γιατί το χαζό-χαμόγελο ρε μεγάλε, είναι ένα από τα βαριά πολιτικά μου όπλα, και εξηγούμαι: Ειδες πως την πάτησαν οι έξυπνοι χαμογελασάκηδες μάγκες και αντίπαλοί μου, Σουφλιάς, Αλογοσκούφης και άλλοι; Τώρα θα μου πεις: Ναι, αλλά ο Σαμαράς σαμαρώνει.
    Εντάξει, πήγε στα Γιάννενα να σαμαρώσει κάτι μουλαράκια, αλλά θα δεις ποιος θα φορέσει ποιανού το σαμάρι στο τέλος.
    Και είδες τότε που οι Μήτσοι είχαμε την αρχή! Είδες πως δουλέψαμε τους Σκοπιανούς με το χαζοχαμόγελό μας: Αντί να τους δόσουμε όλη τη Μακεδονία που απαιτούσαν, τους δόσαμε μόνο το όνομα. Καλή δουλειά ε, μη μου πεις;
    Τώρα σ'αφήνω, γιατί είμαι κάργα απασχολημένη με τους χαζοοπαδούς μου.
    Για τη μεταφορά,
    Νίκος, Manhattan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να διαλυθούν και να γίνουν νταρί δε θα με χαλάσει καθόλου κ. Ντένη. Πιστεύω πως δεν οδηγούνται τώρα σε διάλυση αλλά ήταν από τότε που ήθελαν να δείχνουν και να νομίζει ο κόσμος πως κυβερνούν.Γιαυτό και κατατροπόθηκαν στις εκλογές. Τα ψεύτικα χαμόγελα, οι πληθωρικές κινήσεις εντυπωσιασμούς ατονούν και αποχρωματίζονται γρήγορα όσο χαζός κι αν είναι ένας λαός.
    Αυτό κι έγινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Νίκο
    Σ΄ευχαριστώ γιά την επίσκεψη και τα σχόλιά σου.
    Έχουμε πολλά ακόμη να δούμε ώσπου να καταφέρουν οι φωστήρες της ΝΔ να εκλέξουν τον νέο αρχηγό τους. Αλλά και στη συνέχεια θα είναι μεγάλο το πανηγύρι αφού θα βγούν όλα τα μαχασίρια.
    Θα τα ξαναπούμε
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλο το δίκιο σου αγαπητή μου Μαριάνθη. Αυτό το κόμμα πάντοτε είχε τα εσωτερικά του προβλήματα διότι ο αρχηγός του δεν είχε τον τρόπο να πείσει ότι είναι αρχηγός. Και τώρα το μόνο που καταφέρνει είναι οι απειλές "....Θα έχει να κάνει μαζύ μου". Αν είναι δυνατόν ένας αρχηγός κόμματος να μιλάει με αυτό τον τρόπο.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ μου Ντένη
    Τα κείμενά σου πάντοτε ωραία και πάντοτε τα διαβάζω με προσοχή. Κι΄ενώ γιά πολλά χρόνια βρίσκεσαι μακρυά από την Ελλάδα έχεις πάντοτε μιά σωστή άποψη. Στη ΝΔ τα πράματα κάθε μέρα θα γίνονται και πιό δύσκολα και αυτός που θα εκλεγεί θα έχει μεγάλα προβλήματα με την εσωτερική αντιπολίτευση.
    Αυτά και καλημέρα από την Αθήνα.
    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απολαυστικά τα κείμενά σου αγαπητέ μου φίλε.
    Τα διαβάζω με ευχαρίστηση αλλά και τα συστήνω και σε φίλους με τους οποίους και τα σχολιάζουμε.
    Χαιρετισμούς από τη Θεσσαλονίκη μας.
    Φώτης Μιχαήλ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή